Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 21 de desembre de 2014

HO HAS DE VEURE !

Hi ha algunes persones que confonen els seus gustos personals amb els de la resta del món.
Estic convençut que quan a algú li agrada molt un espectacle (teatre, concert, pel·lícula, o llibre...) té la sensació de que a tothom li ha d'agradar allò que ha vist i ho comparteix alegrement dient "HO HAS DE VEURE" creant en el subjecte passiu com una mena d'obligació moral.


Puc entendre que a algunes persones els agradi que les aconsellin sobre el que han de veure o no... però no heu tingut mai la sensació d'estar pensant que cada un de nosaltres tenim la capacitat de decidir el què volem veure i el què no? i de descobrir el que ens agrada i el que no?, i que l'ajut millor que podem rebre és que algú ens digui "he vist una cosa que està molt bé" i donar-ne les raons del perquè li ha agradat, sense atribuir-te el "Segur que t'agrada"?, més que res perquè molts cops provoca l'efecte contrari... 

A mi m'agrada que la gent em comentin el que han vist o llegit i en facin una crítica bona o dolenta, però no suporto que em diguin "ho has de veure!" com si et diguessin, has de pagar els teus impostos!... 
Quan hi ha impostos que no et ve de gust pagar!!

Jo sé que també ho he fet algunes vegades en el passat però me n'adono que és una cosa que he anat deixant de fer, bàsicament perquè he arrribat a la conclusió que els meus gustos no encaixen  -cada cop menys i per diverses raons- amb els de la gent que es considera "normal". Bé.... deixem que la normalitat vagi alfabetitzant les persones de manera que lo normal passi a ser lo convencional, que és el que pretén la majoria de la gent que conec, estar dins els límits de la convencionalitat, suposo que per una ànsia de seguretat que no vol ser trencada.

Però permeteu-me que trenqui aquests límits i m'allisti en l'altra banda, en la dels creadors i creadores que no són "normals". Al principi em molestava, però ara ja m'agrada, sentir com el públic que surt d'un espectacle, el considera "diferent" (volent significar que no han entés res d'allò que es proposava en escena però no tenen el valor de dir-ho obertament com ho fan alguns altres). 

Voto per la DIFERÈNCIA i per la feina feta per totes i tots aquells artistes que NO ENCAIXEN en lo convencional que és el que fa el ramat !