Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 5 de setembre del 2013

LA TEVA VEU ÉS LA TEVA IDENTITAT




Vaig estar fa un temps a LA CASA ENCENDIDA i hi havia aquesta exposició.
Em preocupa, algunes vegades, que estem immersos en un sistema que no dóna veu a tothom, un sistema que pretèn anul·lar algunes veus que s'aixequen en contra de l'opinió generalitzada, o que s'aixequen després d'haver estar durant molt de temps sotmeses i silenciades.
Dialogar, debatre, conversar, discutir - fins i tot acaloradament - per manifestar els nostres punts de vista és una de les coses més sanes que es pot fer; car atansa maneres de veure, maneres de fer...
Però això és una cosa que la gent perdem quan adquirim una mica de poder, el poder corromp i els nostres polítics (no tots ni totes afortunadament) volen decidir per nosaltres, fent-nos creure que allò que han decidit és el resultat d'una elecció que vam fer i que tenim oportunitat de fer cada 4 anys d'una manera lliure i "democràtica".
Però què passa quan l'endemà d'haver escollit t'adones que aquelles persones que podrien representar-te i així ho creies, han deixat de fer-ho?... Què pots fer?... O és que no tens dret a canviar de manera de pensar d'acord amb els canvis en les promeses electorals?
Tothom tenim dret a canviar d'opinió, encara diría més, estem obligats a canviar d'opinió si les condicions que ens van vendre no es mantenten.
La nostra veu és la nostra identitat (o com diria Wittgenstein: "som allò que diem") Però hem de recordar que tenim dret a canviar de veu igual que tenim dret a canviar d'identitat... igual que tenim dret a canviar de calçotets!!...
Que ningú ens faci creure el contrari!!.