Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 29 de juliol de 2013

EL FESTIVAL DE L'HORTA

Una edició més, i ja en són nou. 
Cada any, quan arriben aquestes dates hi ha persones que esperem el Festival de l'Horta de Marimunt per retrobar-nos en una manifestació musical i cultural de les que n'hi ha poques a la ciutat... un grup de persones gestionen una moguda fent venir grups musicals de les terres de Lleida i donant oportunitats a joves que comencen en el món de la música, apostant perquè tinguin un espai on fer les seves propostes.

També és un Festival obert a altres manifestacions escèniques: Pallassos, Animacions, Cabaret, Teatre de l'Oprimit... però bé, el que resulta fonamental i imprescindible és que és una manera d'atansar la cultura a la ciutadania, potser a través de la gastronomia (Felicitats a totes les persones que vau estar cuinant!!!) potser només a través de la trobada musical i artística, potser tot...
La meva reflexió naix arran de veure de nou a Pastorets Rock i el seu GRAN espectacle que han anat confegint a través dels seus anys i bolos pel territori Català... Fer el poble partícep de la cultura (musical, escènica, gastronòmica, quina sigui...) atansa a la gent allò que mai hauria d'haver-se allunyat dels mateixos, les ganes de participar en les manifestacions culturals, les ganes de compartir cultura provinent de diverses tradicions, i això és una cosa que les Administracions, amb la seva segregació subvencionada i creació de protagonismes, tant d'equipaments com de "cultureta oficial protegida", ens nega tan sovint... 
A l'Horta de Lleida alguna cosa es mou, i és que es vol visibilitzar actuacions que volen que els protagonistes siguin les persones, però no només les persones de l'Horta ja que aquestes manifestacions s'obren i s'estenen a la ciutat, cosa que molts cops no s'ha fet a la inversa, o no s'ha fet de la manera adequada. 
Nosaltres, des de l'Aula de Teatre, hi vam participar amb uns versió del taller de Cabaret FLORS NOCTURNES, la qual cosa ens permet provar fora de l'àmbit natural del cabaret les nostres propostes... i ens vam divertir podent oferir al públic del Festival la proposta.

Gràcies a les cabareteres i cabareters per formar part d'aquesta moguda!
Gràcies als Pastorets i Pastoretes per fer còmplice al públic del sentiment de pertanyença a una terra i a una cultura de la qual mai ens haurien d'haver apartat.
Gràcies a les cuineres i cuiners que heu passat hores perquè nosaltres puguessim gaudir d'un bon àpat
Gràcies a l'organització del Festival per tota aquesta feina que esteu fent!!
i Gràcies Núria per les fotografies!!!