Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 21 de juliol de 2017

SERVIR

Fa uns dies enraonava amb una amiga que em parlava de quan van baixar a Lleida a servir. 
Em sembla que totes les persones, a les nostres feines, servim a algú, tenim unes obligacions que estan al servei d'algú. D'aquesta manera crec que és com hem de veure la feina de cadascú: a qui servim, a qui fem un servei amb allò que sabem fer o amb allò que hem decidit fer encara que no en sapiguem molt, cosa que amb el dia a dia anirem aprenent.
Totes les professions estan adreçades a servir algú. Tothom servim a algú i no ho podem perdre de vista. Els/les mestres fan un servei per a l'alumnat. Les/els funcionaris fan un servei per als usuaris de l'administració. Els/les artistes fan un servei per augmentar el nivell d'apreciació estètica i cultural de tothom. Els Cossos de Seguretat serveixen a tota la comunitat. Els i les cambreres, els i les botigueres, serveixen a la clientela que poden ser mestres, funcionàries, artistes, o altres... i això hauria de tenir la seva base en uns principis i uns valors ètics que ningú ens hauría de recordar.

Els polítics honestos i honrats estan al servei de la ciutadania a la qual representen, no només a la que els ha votat, ja que cobren dels nostres impostos dels de tothom i no només dels de qui els ha escollit; però malauradament, ens adonem cada cop més de que només es dediquen a servir a qui té diners i els pot aportar un benefici econòmic més enllà del sou just que els correspondria... tot i que voldria creure que no tothom es comporta d'igual manera perquè aquest joc porta cap a diversos camins poc honorables que acaben per no servir a ningú més que a qui hi juga i em sabria molt de greu que algunes persones a les que respecto agafessin aquest camí.
Potser hauríem de prendre exemple del món casteller: tothom serveix algú, tothom serveix per alguna cosa... Si ets alt i gros serveixes per fer una cosa, si ets petit i esquifit per una altra...
Aquest és el veritable concepte que jo tinc de "servir", no el de fer de criat malpagat de ningú... sinó que, independentment de la feina a què ens dediquem, poguem aportar un servei que millori la vida de les altres persones, però malauradament... hi ha persones, a tots els sectors de la societat, que creuen que van nèixer en una "classe social" que no hauria de servir a ningú, i quan algú creu que no ha de servir a ningú, en realitat no serveix per a res.