Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 27 de novembre del 2013

PRESENTACIÓ DE LA BECA "JAUME MAGRE" A L'EOI

El llenguatge de les Imatges. 


L’ús de les imatges ens permet atansar un llenguatge nou i més universal a tothom, independentment de la seva cultura i el seu idioma. 

Amb la paraula, algunes vegades deixem persones fora del procés de comunicació, com ara les persones més joves que encara no han après alguns conceptes i les persones oprimides que, degut a situacions socials no buscades, no han tingut l’oportunitat d’aprendre-les (persones migrades, persones amb diversitat sensorial...) 

Al Centre du Théâtre de l’Opprimé de París naixen les primeres tècniques com els policies al cap, els policies i els seus anticossos, l’arc-en-ciel du désir, la imatge analítica, etc. que exploren la interioritat de la persona per fer sorgir l’opressió i dur-la a escena, fent-la visible a tothom; posant en imatge els opressors interns, opressors que, en el passat, van ser persones de carn i ossos que el protagonista aconseguí trobar i que estaven “amagades” al seu cap en forma d’imatges de prohibició, terror, seducció, impotència, etc... 

Totes aquestes tècniques es basen en: 

* una narració inicial del protagonista


* a la que segueix la construcció d’imatges proposades per ell o pel públic 


* i successives improvisacions en un calidoscopi de relacions i de plans (real i simbòlic, fantàstic i grotesc... ) que permeten una exploració rica de suggestions.

EL TEMA

EL JOC 
INSTAL·LACIÓ


PARAULES GENERADORES