Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 10 d’abril del 2013

COMBATRE L'ALIENACIÓ

Es curiós com algunes persones continuen estant de banda de l'art i la cultura més d'entreteniment, de "show bussiness"; la veritat és que, amb tot el dret del món, entenc que per no platejar-se coses, per continuar donant vida a un sistema que ens aliena, que ens manté allunyats de la presa de decissions, del criteri personal amb el qual ens hauríem de comprometre, però per al que no hem estat educats.
Només ens han educat en el consum (algunes persones continuem lluitant contra això) i ara hi ha sectors que intenten desvincular aquesta creació de necessitats en el gust del públic fent veure que és el públic qui decideix... Entenguem-nos! el públic adormit només reacciona a aquelles drogues culturals que els desperten momentàniament i els deixen igual d'adormits uns instants després, cal anar a buscar i, encara diria més, a construir un públic despert, amb criteri, que triï la cultura i l'art que vol consumir, i si decideix que només vol entreteniment, fantàstic!, però que sàpiga que ho tria sense que algú altre trii per ell de manera encoberta.

"Es preciso enfrentar el desafío de exiliarse del público para que el teatro subsista como arte, porque el público hoy se ha alienado en el cautiverio de la masa de los consumidores, de la superproducción industrial de los medios.
El teatro, el arte de la personificación, habrá de excluirse del mercado para reencontrar al espectador del que depende su subsitencia artística:  la PERSONA, que es la oposición radical a la MASA ALIENADA."
Luís de Tavira - Encuentro Mundial de las Artes (Valencia Octubre 2002)